Zapraszamy Was z całego serca na wyjątkowe spotkanie, kierowane do pasjonatów zdrowia i urody,
dlatego będzie nam niezmiernie miło gościć:
• Kosmetyczki i kosmetologów
• Dietetyków i Psychodietetyków
• Fizjoterapeutów
• Promotorów zdrowia oraz osoby, które w swojej codziennie pracy
wykorzystują holistyczne podejście do pracy z klientem.

Zajmiemy się tematyką mechanizmów powstawania stanów zapalnych w ludzkim organizmie oraz możliwości diagnostycznych i przykładowej diety przeciwzapalnej.

To spotkanie uruchamia cykl wykładów w naszej szkole estGen.
Takiej uczty nie możesz sobie odmówić 🙂

Opłać dostęp

Kwota 199,00 zł. płatność Przelewy24.pl

Sprawdź dostępność
/

Nie możesz opłacić przez Przelwey24.pl?

Skontaktuj się z nami

Wykład nr 1, czas trwania 93 min.

  1. Co to jest zapalenie
  2. Jak powstaje stan zapalny
  3. Objawy stanu zapalnego
  4. Mechanizmy prowadzące do przewlekłego stanu zapalnego
  5. Rola układu immunologicznego i grasicy w powstawaniu zapalenia
  6. Alergia jako przykład zapalenia
  7. Autoagresja jako przykład zapalenia
  8. Nowotwór jako przykład zapalenia.
  9. Inne przykłady stanów chorobowych powstających w wyniku zapalenia ( miażdżyca, stany zapalne wierzchołków zębów leczonych kanałowo, biofilm nosa i zatok)

Wykład nr 2, czas trwania 82 min.

Diagnostyka przyczyn zapalenia oraz wykluczenie produktów przyczyniających się do stanu zapalnego w ludzkim organizmie

  1. Badanie stanu jelit i mikrobioty jelitowej
  2. Badania wysycenia organizmu jodem
  3. Badanie gospodarki kwasami tłuszczowymi
  4. Test alergologiczne
  5. MRT ( Mediator Release Test) – test wyzwalania mediatorów zapalenia przez pokarmy, związki chemiczne i Candida albicans)
  6. Wiarygodne badanie kału na pasożyty , Helicobacter pylori, pierwotniaki, drożdżaki, grzyby pleśniowe)
  7. Badania nutrigenetyczne z oceną układu antyoksydacyjnego i detoksykacyjnego ( Igenesis)
  8. Badania laboratoryjne (morf z rozmazem, OB, CRP, gospodarka cholesterolowa, badania hormonalne – hormony narządów wydzielania wewnętrznego, ocena glikacji i insulinowrażliwości i inne wynikające z drobiazgowego wywiadu i wcześniej wykonanych badań).
  9. Przykładowa dieta przeciwzapalna, czego nie należy jeść na pewno !

Wykład poprowadzi dr nauk medycznych Danuta Myłek – specjalista alergolog, dermatolog i żywieniowiec.

Dr n. med. Danuta Myłek jest znanym specjalistą w zakresie alergologii i dermatologii. Jest pionierem w alergologii na Podkarpaciu, którą organizuje i doskonali od ponad 30 lat. Przez 10 lat pełniła funkcję Konsultanta d/s Alergologii Województwa Podkarpackiego. Jest dyrektorem Przychodni Alergologicznej „ALERGIA” w Stalowej Woli i właścicielem Centrum Alergii „PROGRES” w Warszawie. Ponad 30 lat temu zaczęła popularyzować podstawową wiedzę o profilaktyce alergii na terenie miasta, początkowo wśród lekarzy i położnych, a potem wśród społeczeństwa miasta, okolic, województwa i kraju. Prowadziła szkolenia personelu przedszkoli miasta i zorganizowała przedszkole dla alergików w Stalowej Woli.

W przeszłości przeszkoliła wszystkich nauczycieli szkół podstawowych w Stalowej Woli pod kątem psychoemocjonalnych konsekwencji i trudności w nauce w przypadku nie leczenia, lub złego leczenia alergii. Popularyzuje zdrowy styl odżywiania poprzez wygłaszanie pogadanek w audycjach radiowych, programach telewizyjnych: lokalnych i ogólnopolskich oraz licznych artykułach w gazetach, książkach.

Była pierwszym lekarzem, który 21 lat temu rozpoczął akcję promocji karmienia piersią, jako metody zapobiegania alergii, miażdżycy i innym chorobom. Jest członkiem – założycielem Polskiego Komitetu Upowszechniania Karmienia Piersią (1990r. )

Jest jedynym polskim członkiem naukowym prestiżowej alergologicznej organizacji naukowej: American College of Asthma, Allergy and Clinical Immunology, oraz członkiem European Academy of Allergy and Clinical Immunology, Polskiego Towarzystwa Alergologicznego, Polskiego Towarzystwa Dermatologicznego, Polskiego Towarzystwa Lekarskiego – Sekcji Medycyny Psychosomatycznej.

Za pracę doktorską o diecie w atopowym zapaleniu skóry otrzymała prestiżowy dyplom honorowy im. Prof. Tadeusza Obtułowicza za zasługi dla rozwoju polskiej alergologii. Stypendystka Uniwersytetu Medycznego w Helsinkach (1987) i Miami (1993). Uznana przez zarząd profesorski jako członek naukowy American College of Allergy, Asthma and Immunology za wkład w rozwój światowej alergologii światowej.

Była jednym z trzech polskich lekarzy w ciągu ostatniego 40-lecia, którzy mieli zaszczyt być powołanymi na członków zarządu szwajcarskiej Fundacji d/s Badania Naukowego Alergii w Europie współpracującej z Europejską Akademia Alergologii i Klinicznej Immunologii.

Autorka kilku książek o alergii, m.in. „ Oswoić alergie”, wydanej we wrześniu 2018 roku czy książki medyczno-kucharskiej „ Od lekarza do kucharza”.

Rekomendujemy do poprawnego uczestniczenia w wydarzeniu używanie przeglądarek internetowych na komputerach stacjonarnych lub laptopach. Uczestnictwo w wydarzeniu na smartfonach może wymagać instalowania zalecanych przez system Clickmeeting przeglądarek.
W przypadku nieobecności uczestnika w wydarzeniu, firma nie zwraca poniesionej opłaty.
Przeznaczone dla osób aktywnych zawodowo w branży kosmetycznej.
Za uczestnictwo w zapisanych wykładach (offline) nie wystawiamy certyfikatów
Cena obejmuje 10 dniowy dostęp do dwóch wykładów.
 

Powrót do sklepu